Ta kommando över dina orostankar

Det är naturligt att känna oro i tider som nu. Oro kan triggas av att vi ser något på tv eller tänker att något förfärligt skall hända.

Här följer några råd hur du kan hantera orostankar i coronatider:

  • Följ de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten rekommenderar De kan ge dig en känsla av att jag göra vad jag kan.
  • Begränsa tiden du ägnar åt att bevaka nyheter om corona.
  • Rikta din uppmärksamhet utåt och erbjud din hjälp till någon som behöver. Att hjälpa andra skapar en känsla av meningsfullhet.
  • Daglig orosstund. Bestäm dig för att du varje dag gärna samma tid (ca 20 – 30 min,  ägna dig åt orostankar. Skriv gärna ner dem. Övrig tid på dagen säg till dig själv när orostankar kommer att ”jag skall inte tänka på detta nu, det får jag göra på min orosstund”.
  • Försök vara medvetet närvarande i nuet. Ofta ägnar vi mycket tid att fundera på det som varit eller oroa oss för det som kan hända. När vi styr vår uppmärksamhet till ”nuet” infinner sig ofta en känsla av sinnesro och lugn.

Lyssna på vår meditationsövning ”Andrum” som hjälper dig att ge dig själv en stund av lugn och ro.