We can´t do it

Nu är det premiär för ”We can’t do it!” på SVT Play – en serie om utbrändhet bland unga kvinnor.

Under 1900-talet kämpade kvinnor för att ens få tillgång till arbetsmarknaden. De upprullade jeansärmarna på den ikoniska ”We can do it!”-affischen kom att bli en symbol för rätten att jobba.

Idag upplever många att de jobbar alldeles för mycket istället – samtidigt som kraven på att vara perfekt och duktig även i andra delar av livet bara ökar.

Utmattningssyndrom är ett växande samhällsproblem som kryper allt längre ner i åldrarna, och drabbar kvinnor allra hårdast. Av de som är sjukskrivna för stressrelaterade sjukdomar i år, är fyra av fem kvinnor.

I serien ”We can’t do it!” träffar Fanna Ndow Norrby, som själv blev utbränd vid 25 års ålder, andra unga kvinnor som brunnit – och bränt ut sig. I samband med premiären lyfter SVT Edit ämnet på flera andra sätt. Missa inget! Följ oss i sociala medier – och se ”We can’t do it!” på SVT Play här.

Missa inte något! Följ oss i sociala medier och se ”We can’t do it!” på SVT Play.

Är du i riskzonen för utmattningsyndrom?

Utmattningssyndrom är en sjukdom som beror på för hög stressbelastning under för lång tid med brist på återhämtning, orsaken är vanligtvis att finna både i privatlivet och arbetslivet, en kombination av båda är vanligt bland patienterna med utmattningssyndrom.

Läs mer om utmattningssyndrom här.

https://www.svt.se/edit-we-cant-do-it/ar-du-i-riskzonen-for-utmattningssyndrom